Text/HTML

Help je pakket op weg

Zorg ervoor dat je pakketzending voldoet aan onze verzendinstructies

Het pakket moet een DPD pakketlabel hebben. Let erop dat het label goed en leesbaar is ingevuld.

Wij leveren niet op eilanden. Een uitzondering hierop vormen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Verzending naar postbusadressen is niet mogelijk.            

We verzenden alleen pakketten, we versturen geen andere post.

Gebruik altijd goede en stevige verpakkingen. Alleen een productverpakking is niet voldoende. Pakketten moeten dichtgemaakt zijn met tape, mogen geen scheuren vertonen en mogen niet lekken. Zorg er ook voor dat de inhoud niet kan verschuiven.

Je kunt in het weekend wel pakketten afgeven bij een DPD ParcelShop, maar we halen ze pas op maandag op. De bezorgtijd is dan dus iets langer.

Raakt je pakket beschadigd of verloren? Dan krijg je een vergoeding wanneer je dit binnen 15 dagen meldt bij DPD. De vergoeding bepalen we volgens de CMR-voorwaarden.

Een pakket mag niet meer wegen dan 20 kg. Het mag ook niet groter zijn dan 100 (L) x 50 (B) x 50 (H) (in cm). Pakketten die te zwaar of te groot zijn kunnen we niet bezorgen.

Weigert de ontvanger een pakket, of is een pakket te groot of te zwaar? Of is er een andere reden waarom we een pakket niet kunnen bezorgen? Dan sturen we het pakket naar je terug. Hiervoor hoef je niet extra te betalen, maar je krijgt de verzendkosten ook niet terug. Meer hierover lees je in onze Algemene Voorwaarden

Wij verzenden geen illegale of gevaarlijke stoffen (zoals vuurwerk of wapens). Ook de volgende producten versturen wij niet: levende dieren, wapens, stoffen die kunnen bederven, breekbare spullen (zoals keramiek of glas), kostbare voorwerpen (bijvoorbeeld antiquiteiten, geld, edelmetalen en –stenen) en waardevolle documenten. Een volledig overzicht vind je in onze Algemene Voorwaarden.

Een pakket mag nooit in strijd zijn met de wetgeving die geldt voor (inter)nationale goederenzending. Laat je dus goed voorlichten over de douaneregels die gelden in het land van bestemming.

De Algemene Voorwaarden van DPD Web Parcel gelden voor alle verzendingen.